0
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 امتیازکلی: 5 / 0,00 آرا: 0

مطهره زارعی

بینایی سنجی ( اپتومتری )
0
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 امتیازکلی: 5 / 0,00 آرا: 0
بینایی سنجی ( اپتومتری )
0
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 امتیازکلی: 5 / 0,00 آرا: 0
کارشناس ارشد بینایی سنجی ( اپتومتری )

بینایی سنجی (اپتومتری)

بینایی سنجی (اپتومتری) یک حرفه تخصصی بهداشتی است که شامل معاینه چشم‌ها و ساختارهای مرتبط از نظر نقص یا ناهنجاری است. اپتومتریست ها متخصصان مراقبت های بهداشتی هستند که به طور معمول مراقبت های اولیه جامع چشم را ارائه می دهند.

آنها متخصص پزشکی نیستند، اما اپتومتریست دارای مجوز هستند که شامل نوشتن نسخه برای لنزها و عینک های تماسی، تشخیص ناهنجاری های چشمی و درمان برخی بیماری های چشمی است.

اپتومتریست ها معاینه چشم را انجام می دهند و کلاس عینک را تعیین می کنند. در حالی که چشم پزشکان درمان پزشکی و جراحی بیماری های چشم را انجام می دهند.

اپتومتری چیست؟

بینایی‌سنجی یا اپتومتری رشته‌ای پر از فرصت است و فردی که در این زمینه فعالیت می‌کند به مراقبت از چشم و سلامت بینایی می‌پردازد و به روش‌های مختلف به بیماران در درمان مشکلات بینایی خود کمک می‌کند.

در این زمینه با کمک وسایل چشم پزشکی و تجویز لنزهای مناسب، اختلالات بینایی را بررسی می کنند و گاهی برای رفع مشکلات گسترده بینایی، تمرینات چشمی را ارائه می دهند که در رفع ضعف بینایی بسیار کمک کننده است.

اپتومتریست یکی از ارائه دهندگان مراقبت های اولیه بینایی است که به راحتی می تواند نوع و سطح مشکلات بینایی را با استفاده از ابزارها و دستگاه های چشمی تشخیص دهد.

او با تجویز وسایل کمکی چشمی مانند عینک یا لنز و همچنین تمرینات چشمی و مراقبت های لازم تمام تلاش خود را برای رفع مشکل بیمار می کند. همچنین با تشخیص یا احتمال وجود هر گونه بیماری چشمی و نیاز به درمان و مراقبت جدی، بیمار را به چشم پزشک و سایر متخصصان معرفی می کند.

اپتومتریست ها متخصصان مراقبت از چشم هستند که با انجام تست های بینایی و مدیریت تغییرات بینایی، مراقبت های اولیه بینایی را ارائه می دهند.

مدرک اپتومتریست چیست؟

اپتومتریست ها کسانی هستند که دارای مدرک دکترای بینایی سنجی هستند. آنها آموزش دیده اند و مجوز دارند تا علاوه بر ارائه مراقبت های چشمی انکساری (اپتیکال) بیماری های مربوط به چشم را نیز انجام دهند.

مدرک بینایی سنجی یا دکترای بینایی سنجی یک مدرک چهار ساله ویژه ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی بینایی است. یک اپتومتریست همچنین می تواند جراحی جزئی را برای بیماران مبتلا به بیماری های زمینه ای چشم انجام دهد.

در طول این چهار سال، آنها دوره هایی را می گذرانند که شامل اپتیک بینایی، فیزیولوژی عصبی بصری و تکنیک های بالینی مرتبط با سلامت و بیماری سیستم بینایی انسان است. همچنین با روش‌ها و آموزش‌های رفتاری برای آمادگی برای تمرین بالینی آشنا می‌شوند.

با داشتن مدرک بینایی سنجی، متخصصان می توانند گزینه های شغلی مختلفی را دنبال کنند. وقتی یک اپتومتریست دانشجوی بینایی سنجی است، حتی این فرصت را دارد که به بیماران کمک کند بینایی خود را بهبود بخشند.

اپتومتریست یا بینایی سنج کیست و چه وظایفی دارد؟

بینایی سنجی یکی از شاخه های چشم پزشکی است که به بررسی جنبه های اساسی بینایی می پردازد.

اپتومتریست فردی است که دارای مجوز بینایی سنجی است و در زمینه هایی مانند معاینه چشم، تجویز لنز و عینک تماسی، تشخیص ناهنجاری های چشمی و درمان برخی بیماری های چشمی فعالیت می کند.

در واقع با کمک یک اپتومتریست می توانید گامی در جهت سلامت چشم ها بردارید و در صورت تشخیص بیماری یا شرایط خاصی بهترین برنامه پیشگیری و درمان را ارائه دهید.

تفاوت بینایی‌سنجی (اپتومتریست) با چشم‌ پزشکی چیست؟

برای پاسخ به این سوال اساسی که تفاوت بینایی سنجی و چشم پزشکی چیست، باید گفت: چشم پزشکان دو دسته اند: چشم پزشک و بینایی سنج. بینایی سنجی علم مراقبت از بینایی است و متخصصان این حوزه به عنوان ارائه دهندگان مراقبت از چشم وظیفه حفظ و سلامت بینایی را بر عهده دارند.

سازمان بهداشت جهانی اپتومتری را مراقبت بینایی می داند. به این معنی که بیمار چشمی باید در ابتدا توسط اپتومتریست معاینه شود، بنابراین در صورت داشتن ناهنجاری های انکساری و اختلالات بینایی دو چشمی، انحراف عضلات انکساری چشم و مواردی از این دست، باید توسط اپتومتریست معاینه و در غیر این صورت ارجاع شود.

شرح وظایف اپتومتریست چیست؟

یک اپتومتریست در مراقبت های اولیه چشم تخصص دارد که شامل موارد زیر است:

  • تست بینایی و معاینه چشم ارائه دهید
  • تجویز و نصب لنزهای اصلاحی
  • بیماری های چشمی مرتبط با سایر بیماری ها مانند دیابت را شناسایی و نظارت کنید
  • ارائه بینایی درمانی و کمک های کم بینایی
  • درمان مشکلات شایع چشم مانند گلوکوم
  • بررسی اختلالات بینایی بزرگسالان و کودکان و تجویز عینک برای اصلاح ناهنجاری های انکساری
  •  معاینه و تشخیص اختلالات دوچشمی و درمان غیر دارویی و غیر جراحی آنها
  •  انجام تست های تشخیصی بیماری های جلویی چشم مانند گلوکوم (آب سیاه) و آب مروارید آب مروارید) و افتالموسکوپی (دیدن فوندوس چشم) جهت ارجاع به چشم پزشکان معتبر
  • تمرینات ارتوپتیک (تمرینات چشمی) برای درمان غیر جراحی اختلالات حرکتی چشم
  • اندازه گیری میدان بینایی و ارزیابی رنگ و بینایی از راه دور
  •  انجام تست های ویژه از قبیل بیومتریک، اکواسکن و پاکیمتری چشم به عنوان پاراکلینیک تیم چشم پزشکی
  • درمان غیر جراحی فیکساسیون غیرطبیعی و آمبلیوتراپی (تنبلی چشم)
  •  تولید و ارائه علمی و دقیق عینک طبی

خدمات بینایی سنجی و چشمی

اپتومتریست ها متخصصانی هستند که مراقبت های اولیه بینایی، از آزمایش و اصلاح بینایی گرفته تا تشخیص، درمان و مدیریت تغییرات بینایی را ارائه می کنند.

اپتومتریست پزشک نیست. یک اپتومتریست پس از دو تا چهار سال تحصیلات دانشگاهی دیپلم اپتومتری دریافت می کند و به دنبال آن چهار سال آموزش در مدرسه بینایی سنجی می گذرد.

آنها اپتومتریست های دارای مجوز هستند که شامل انجام معاینات چشمی و آزمایش های بینایی، تجویز لنزهای اصلاحی، تشخیص بیماری های چشم و تجویز دارو برای برخی بیماری های چشمی است.

بسیاری از چشم پزشکان و اپتومتریست ها در یک عمل به عنوان یک تیم با هم کار می کنند. در ایالات متحده، آنچه که اپتومتریست ها برای بیماران مجوز دارند می تواند از ایالت به ایالت دیگر متفاوت باشد.

از چه سنی برای معاینه چشم باید مراجعه نماییم؟

والدین عزیز هنگام ورود به مدرسه، فرزندان خود را برای معاینه، معاینات پزشکی و به روز رسانی واکسیناسیون نزد پزشک می برند. مراقبت های پیشگیرانه در حفظ سلامت و رفاه کودکان بسیار مهم است.

اما در مورد چشم های کودک چه تصمیمی باید گرفت و اولین معاینه چشم کودک چه زمانی باید انجام شود؟ بیشتر والدین از دوره پیش دبستانی برای کودک معاینه چشم برنامه ریزی نمی کنند. مگر اینکه مشکل آشکاری وجود داشته باشد.

معمولاً در بینایی سنجی مدرسه می توان از برخی مسائل مهم چشم پوشی کرد که می تواند بینایی و یادگیری کودک را تحت تأثیر قرار دهد.

طبق نظر انجمن بینایی سنجی آمریکا، نوزادان باید برای اولین بار در 6 ماهگی توسط اپتومتریست معاینه شوند که در صورت مشکوک بودن مورد یا بار خانوادگی این معاینه از بدو تولد تا 2 سالگی ضروری است. پس از آن، کودکان باید در سن 3 سالگی و درست قبل از ورود به مهدکودک در حدود 5-6 سالگی معاینه چشم انجام دهند.

همانطور که توسط متخصصان مراقبت از چشم توصیه می شود، بسیار مهم است که هر یک تا دو سال یک بار معاینه چشم انجام دهید، این توصیه ممکن است بسته به سن شما، عوامل خطر یا اینکه از عینک یا لنز استفاده می کنید متفاوت باشد.

اگرچه گاهی اوقات بینایی کودکان در دوران مدرسه غربالگری می شود، اما معاینه چشم جای خود را دارد و بسیار مهم است.

به همین دلیل، توصیه می شود که کودکان در 6 ماهگی معاینه اولیه چشم را انجام دهند. سپس در سه سالگی و دوباره قبل از شروع کلاس اول، آزمون دیگری باید انجام شود. اگر کودک در معرض خطر نباشد، می تواند هر سال معاینه چشم خود را تا 18 سالگی ادامه دهد.

با دیدن چه علائمی باید به اپتومتریست مراجعه کرد؟

معمولاً بسیار مهم است که هر سال به یک اپتومتریست مراجعه کنید. اما برخی به این موضوع توجهی ندارند. اگر معاینه چشم به تعویق بیفتد، بینایی ممکن است در خطر باشد. بنابراین اگر مدتی است که معاینه چشم انجام نداده اید یا هر یک از علائم زیر را دارید، باید در اسرع وقت با یک اپتومتریست ملاقات کنید:

  • سردردهای مکرر و تغییرات بینایی را تجربه کنید
  • دیدن خستگی یا درد چشم
  • تاری دید یا سایر مشکلات بینایی غیرمعمول
  • پلک زدن یکی از شایع ترین نشانه های اختلال بینایی است

تعیین نمره چشم با دستگاه

تونومتر ابزاری است که به چشم پزشک کمک می کند فشار داخل چشم را اندازه گیری کند. انواع مختلفی از تست های تونومتری وجود دارد. معاینات منظم برای تست های تونومتری مهم است زیرا می تواند به تشخیص فشار داخل چشم کمک کند. علاوه بر این، تعیین کنید که آیا بیمار ممکن است به دلیل گلوکوم و آسیب عصب بینایی دچار کاهش بینایی شود یا خیر.

نمودار چشمی نموداری است که برای اندازه گیری حدت بینایی استفاده می شود. نمودارهای چشم اغلب توسط متخصصان مراقبت های بهداشتی مانند اپتومتریست ها، پزشکان یا پرستاران برای غربالگری افراد از نظر اختلالات بینایی استفاده می شود. چشم پزشکان همچنین از نمودارهای چشمی برای نظارت بر حدت بینایی بیماران خود در پاسخ به درمان های مختلف مانند دارو یا جراحی استفاده می کنند. نمودار در یک فاصله استاندارد از فردی که بینایی او آزمایش می شود قرار می گیرد.

افتالموسکوپ ابزاری است که توسط اپتومتریست ها برای بررسی داخل چشم استفاده می شود. ترکیبی از منبع نور و آینه های داخلی به متخصص اجازه می دهد تا شبکیه را به دقت بررسی کند. در بیشتر موارد، اپتومتریست قطره های گشاد کننده را روی چشم بیمار می ریزد تا داخل چشم را بهتر ببیند.

در چه صورتی به بینایی سنج (اپتومتریست) مراجعه کنیم؟

  • تعین نمره چشم
  • تجویز عینک
  • تجویز لنز تماسی
  • تجویز لنز طبی
  • تعیین نمره چشم
  • تعیین شمار عینک

تعیین نمره چشم از چه روش‌هایی انجام می‌شود؟

دو روش برای تعیین نمره چشم وجود دارد، سیستم سنتی و سیستم مدرن که به اختصار در مورد هر یک صحبت خواهیم کرد:

روش سیستمی مدرن

در روش مدرن شماره چشم بیمار به صورت کاملا دیجیتالی و با دستگاه فوروتر یا اپتومتریک پیشرفته تعیین می شود و به لطف دقت و تکنولوژی بالای این دستگاه به طور کلی خطا برطرف شده و نتیجه چشمی به صورت کاملا دقیق مشخص می شود.

در روش مدرن با فشردن یک دکمه، اعداد به صورت دیجیتالی بالا و پایین می‌روند و سرعت و دقت کار را چند برابر می‌کنند و این باعث می‌شود که درجه دقیق عینک به‌ویژه درجه‌های آستیگماتیسم مشخص شود. در مقایسه با روش سنتی

روش سنتی

در سیستم سنتی یک جعبه عینک داریم که حاوی عدسی یا اعداد مختلف است که یک به یک روی چشم بیمار قرار می گیرد و با استفاده از تخته و اظهارات خود بیمار معاینه چشم را انجام می دهیم که در این روش این امکان وجود دارد.

هر چند وقت یک بار نیاز به بینایی سنجی دارید؟

اینکه چند وقت یکبار باید به اپتومتریست مراجعه کنید به سلامت بینایی شما بستگی دارد. اگر از عینک یا لنز استفاده نمی کنید، می توانید هر دو سال یک بار برای معاینه به اپتومتریست مراجعه کنید. افرادی که از لنزهای اصلاحی استفاده می کنند یا بالای 60 سال سن دارند، باید هر ساله به اپتومتریست مراجعه کنند. افراد مبتلا به دیابت یا سایر بیماری های چشمی نیاز به معاینات مکرر دارند.

علائمی که نشان می دهد باید در اسرع وقت به اپتومتریست مراجعه کنید. سردردهای مکرر. تاری دید مشکل ناگهانی در دیدن از نزدیک. دو بینی مشکل در دید در شب. چشمک زدن مکرر (سفت شدن گوشه چشم). دیدن حلقه های درخشان هنگام قرار گرفتن در معرض نور نشانه آن است که شما به لنزهای اصلاحی مانند عینک نیاز دارید.