بهترین متخصص جراحی لثه و ایمپلنت در شهریار کیست؟ جراحی ایمپلنت لثه که با نامهای جراحی پلاستیک اطراف ایمپلنت، جراحی پلاستیک پریودنتال یا افزایش بافت نرم نیز شناخته میشود، برای بهبود ظاهر و سلامت لثههای اطراف ایمپلنت دندانی انجام میشود. هدف از این جراحی اصلاح مشکلاتی مانند عقب نشینی، زبری یا ناکافی بودن بافت لثه در اطراف ایمپلنت است.
پریودنتیکس چیست؟
پریودنتیکس یک تخصص دندانپزشکی است. واژه پریودنتیکس از دو کلمه یونانی “peri” به معنای “در اطراف” و “odont” به معنای “دندان” گرفته شده است. به همین دلیل، رشته پریودنتیکس به درمان شرایطی می پردازد که بر بافت های اطراف دندان شما تأثیر می گذارد، مانند تحلیل استخوان، بیماری لثه و بیماری پریودنتال (لثه).
انواع جراحی لثه برای ایمپلنت کدام است؟
- جراحی فلپ لثه
این عمل زمانی انجام می شود که رسوبات و باکتری ها به عمق لثه نفوذ کرده باشند. در جراحی فلپ، بافت لثه بلند شده و پلاک برداشته می شود. پس از تمیز کردن ناحیه مورد نظر، لثه بخیه زده می شود. گاهی اوقات در طی این جراحی استخوان نیاز به تغییر دارد.
- بازسازی التهاب لثه در حین لانه گزینی و پیوند استخوان
- بازسازی تحلیل لثه در ایمپلنت و پیوند استخوان
- پیوند لثه برای ایمپلنت
این روش برعکس جراحی افزایش تاج دندان است. هنگامی که بافت لثه خیلی عقب است، نمونه بافتی از سمت دیگر دهان گرفته می شود و به لثه متصل می شود. معمولا این عمل جنبه زیبایی دارد و خط لثه را درست نشان می دهد. در پیوند بافت نرم، ریشه های در معرض پوشیده شده و خطر آسیب کاهش می یابد.
چرا باید به پریودنتیست یا متخصص لثه و ایمپلنت مراجعه کرد؟
برخی دیگر ممکن است نیاز داشته باشند برای مدت طولانی به پریودنتیست مراجعه کنند. این وضعیت شامل افرادی می شود که مستعد ابتلا به بیماری لثه هستند. افرادی که از نظر ژنتیکی مستعد ابتلا به بیماری های لثه هستند معمولاً علاوه بر تمیز کردن منظم در مطب دندانپزشکی به تمیز کردن پریودنتال نیز نیاز دارند. در این موارد، پریودنتیست از نزدیک با دندانپزشک عمومی در مورد دندان های شما همکاری می کند. برای حفظ سلامت دهان و دندان خود به مراقبت از هر دو نیاز دارید.
پریودنتیست چه اقداماتی را روی دندان های شما انجام می دهد؟
- نگهداری پریودنتال
- جرم گیری و پلنینگ ریشه
“Root Planing and Scaling (SRP)” اصطلاح دیگری برای تمیز کردن عمیق دندان است. تفاوت اصلی این است که SRP برای بی حس کردن لثه ها نیاز به بی حسی موضعی دارد. این به متخصص اجازه میدهد تا زیر خط لثه را که ممکن است باکتریهای مضر پنهان شده است، تمیز کند. آنها همچنین سطوح ریشه دندان های شما را صاف می کنند تا از ایجاد پلاک و باکتری جلوگیری کنند. پریودنتیست ها معمولاً برای افرادی که بیماری لثه زودرس (خفیف) دارند، جرم گیری و روت پلنینگ را توصیه می کنند.
جراحی های پریودنتال
- جراحی لثه: این روش پریودنتیت متوسط تا شدید (بیماری لثه) را درمان می کند. در طی این روش، پریودنتیست شما برش هایی ایجاد می کند و لثه ها را با دقت از دندان جدا می کند. این به او اجازه می دهد تا عفونت را در عمق زیر خط لثه شما ببیند. پس از تمیز کردن کامل ریشه دندان، پریودنتیست بافت لثه را به جای خود برمیگرداند و آن را به جای خود بخیه میزند.
- پیوند لثه: این روش تحلیل لثه را درمان می کند. افراد مبتلا به التهاب لثه بافت لثه سالم کافی در اطراف دندان خود ندارند. در طول عمل پیوند لثه، پریودنتیست بافتی را به ناحیه ای که لثه های شما نازک است اضافه می کند. پیوند می تواند از کام شما باشد، یا پریودنتیست می تواند مواد پیوند را از بانک استخوان و بافت دارای مجوز دریافت کند.
- کشیدن دندان: پریودنتیست به طور معمول دندان هایی را که به سختی بیرون می آیند، می کشد، به خصوص دندان هایی که در امتداد خط لثه شکسته شده اند.
- پیوند استخوان دندان: عفونت پریودنتال می تواند استخوانی را که از دندان های شما حمایت می کند، تخریب کند. هنگامی که این اتفاق می افتد، پریودنتیست می تواند یک پیوند استخوان برای بازسازی استخوان در ناحیه قرار دهد. پریودنتیست معمولا مواد پیوند استخوان را از بانک های استخوان و بافت تهیه می کند. اما پریودنتیست شما ممکن است از بخشی از استخوان خود از ناحیه دیگری از دهان شما استفاده کند.
- افزایش طول تاج جراحی: گاهی اوقات وقتی دندان در نزدیکی خط لثه می شکند، فضای کافی برای قرار دادن روکش دندان وجود ندارد. هنگامی که این اتفاق می افتد، پریودنتیست شما ممکن است چندین میلی متر از لثه و بافت استخوانی اطراف دندان را بردارد تا تاج به درستی جا بیفتد.
- لیفت لبخند: برخی افراد دارای بافت لثه اضافی هستند که هنگام لبخند زدن بخشی از دندان هایشان را می پوشاند. افرادی که می خواهند ظاهر لبخند خود را بهبود بخشند، می توانند لیفت لبخند انجام دهند. در طی این روش، پریودنتیست لثه و معمولاً مقدار کمی از استخوان اطراف دندان آسیب دیده را برمی دارد. پریودنتیست می تواند لیفت لبخند را به عنوان یک روش مستقل انجام دهد یا آن را در ترکیب با روکش توصیه کند.
- فرنکتومی: فرنوم نواری از بافت همبند است که بخشی از بدن شما را به قسمت دیگر متصل می کند. دو نوع فرنوم در دهان شما وجود دارد: زبانی و لبی. فرنوم لبی لب شما را به لثه ها متصل می کند. فرنوم زبانی، زبان شما را درست در پشت دندان های جلویی پایین به لثه ها متصل می کند. گاهی اوقات فرنوم خیلی سفت است. این می تواند باعث مشکلاتی مانند چسبندگی زبان یا تحلیل لثه شود. در طول فرنکتومی، پریودنتیست شما برشی ایجاد می کند تا فرنوم را آزاد کند تا خیلی سفت نباشد.
مراقبت بعد از جراحی لثه برای ایمپلنت یا جراحی پریودنتال
- مسکن ها را به طور منظم مصرف کنید.
- از داروهای آنتی بیوتیک استفاده کنید.
- برای جلوگیری از عفونت و علائم رد ایمپلنت، دهان خود را تمیز نگه دارید و به طور جدی از دهان شویه استفاده کنید.
- از ورزش و فعالیت های شدید خودداری کنید.
- در چند روز اول پس از جراحی فقط از غذاهای نرم استفاده کنید.
- غذاهای تند نخورید.
- سیگار نکشیدن
- برای کاهش تورم در چند روز اول می توانید از کیسه یخ استفاده کنید.
- حدود یک یا دو هفته پس از جراحی لثه، باید به دندانپزشک مراجعه کنید تا روند بهبودی و مراقبت های بعد از جراحی لثه را بررسی کنید.
برای چه مشکلاتی باید به پریودنتیست مراجعه کنیم؟
درمان اولیه اکثر بیماری های لثه می تواند توسط دندانپزشک عمومی انجام شود. البته ممکن است برخی از بیماران علائم بیماری پریودنتال را داشته باشند که در این صورت بهتر است توسط پریودنتیست معاینه و تحت نظر قرار گیرند. در ادامه به طور کلی و مختصر موارد و مشکلاتی را که حتما باید به پزشک پریودنتیست مراجعه کنید را بررسی می کنیم. این موارد و مسائل عبارتند از:
- قراردادن انواع ایمپلنت
- تمیزکردن پاکت عمیق
- حذف بافت نرم
- بیماریهای لثه
- پیوند استخوان
- کانتورینگ بافت سخت
- روت پلنینگ
- افزایش طول تاج دندان
نکته نهایی در مورد بهترین متخصص جراحی لثه و ایمپلنت در شهریار| متخصص پریودنتیست در شهریار|اندیشه
مقالات پیشنهادی