بهترین متخصص ارتوپدی جراح زانو در شهریار

فهرست مطالب

بهترین متخصص ارتوپدی جراح زانو در شهریار کیست؟ پزشک ارتوپد متخصصی است که بیماری ها، آسیب ها و مشکلات استخوان ها، مفاصل، ماهیچه ها، رباط ها و تاندون ها را تشخیص داده و درمان می کند.
ممکن است بسیاری از افراد بپرسند که پزشک ارتوپد کیست و چه بیماری هایی را درمان می کند؟

اگر مشکلات مربوط به استخوان ها و مفاصل دارید، احتمالا اطرافیان یا یک پزشک عمومی به شما توصیه کرده اند که به یک ارتوپد مراجعه کنید. اگر می خواهید در مورد دلایل مراجعه به متخصص ارتوپد و بیماری هایی که این متخصص درمان می کند اطلاعات کافی کسب کنید، در این مقاله با ما همراه باشید تا به انواع بیماری هایی که توسط این پزشک تشخیص داده و درمان می شوند، اشاره کنیم.

جراح ارتوپد کیست چه نوع جراحی‌هایی انجام می‌دهد؟

جراح ارتوپد متخصص در تشخیص و درمان بیماری ها و آسیب های سیستم اسکلتی عضلانی از جمله استخوان ها، مفاصل، ماهیچه ها، تاندون ها و رباط ها است. جراحان ارتوپد طیف وسیعی از مشکلات مربوط به سیستم اسکلتی عضلانی را از طریق روش های جراحی و غیر جراحی درمان می کنند.

متخصص ارتوپد آسیب های سیستم اسکلتی عضلانی را درمان می کند. سیستم اسکلتی عضلانی شامل استخوان ها، ماهیچه ها، رباط ها، تاندون ها، مفاصل و اعصاب است. این شاخه از پزشکی برای اولین بار برای درمان کودکان مبتلا به بیماری های فلج کننده و ناتوان کننده ایجاد شد.

نام ارتوپدی نیز ریشه یونانی دارد و به همین مشکل اشاره دارد. در زبان یونانی «اورتو» به معنای راست و «پایس» به معنای فرزندان است. اما امروزه متخصصان ارتوپدی همه بیماران را در هر سنی درمان می کنند و تنها در درمان کودکان تخصص ندارند. اگر در زندگی خود از درد مفاصل رنج برده اید، یا اگر آسیب جدی به سیستم اسکلتی عضلانی شما وارد شده است، احتمالاً برای درد مفاصل به پزشک مراجعه کرده اید.

وظیفه متخصص ارتوپدی چیست؟

پزشکان و ارتوپدها وظیفه تشخیص و درمان بیماری ها و آسیب های سیستم اسکلتی عضلانی را بر عهده دارند. این سیستم شامل استخوان ها، مفاصل، ماهیچه ها، تاندون ها و رباط ها می شود که شامل موارد زیر است:

  •  تشخیص بیماری ها و آسیب های سیستم اسکلتی عضلانی

متخصص ارتوپدی بیماری یا آسیب را از طریق معاینه فیزیکی، بررسی علائم و سابقه پزشکی بیمار و استفاده از روش های تصویربرداری مانند اشعه ایکس، ام آر آی و سونوگرافی تشخیص می دهد.

  •  درمان بیماری ها و آسیب های عضلانی

متخصص ارتوپدی با توجه به نوع بیماری یا آسیب بهترین روش درمانی را برای بیمار تجویز می کند. این روش‌های درمانی ممکن است شامل روش‌های غیرجراحی مانند فیزیوتراپی، درمان دارویی و تزریقی یا روش‌های جراحی باشد.

  •  جراحی

جراحان ارتوپد طیف وسیعی از عمل ها را برای درمان بیماری ها و آسیب های سیستم اسکلتی عضلانی انجام می دهند. برخی از رایج ترین جراحی های ارتوپدی عبارتند از:

  1.  جراحی تعویض مفصل: این جراحی برای درمان آرتروز شدید مفصل ران، زانو و سایر مفاصل انجام می شود. جراحی تعویض مفصل زانو یا تعویض مفصل ران یکی از این موارد است.
  2.  جراحی ترمیم شکستگی: جراحان ارتوپد استخوان های شکسته را با استفاده از پین، پیچ، پلاک و سایر ابزارها ترمیم می کنند. درمان شکستگی لگن نیز توسط پزشکان و جراحان ارتوپد انجام می شود.
  3.  جراحی ستون فقرات: جراح ارتوپد جراحی ستون فقرات را برای درمان مشکلاتی مانند فتق دیسک کمر، تنگی کانال نخاعی و اسکولیوز انجام می دهد.
  4.  جراحی آرتروسکوپی: این جراحی یک روش کم تهاجمی است که برای درمان مشکلات مفصلی مانند پارگی مینیسک و آسیب های رباط صلیبی انجام می شود. جراحی آرتروسکوپی زانو و شانه یکی از کارهایی است که پزشک ارتوپد انجام می دهد.

پزشک ارتوپد چه بیماری هایی را درمان می کند؟

همانطور که گفتیم ارتوپدها می توانند بسیاری از بیماری ها و آسیب های مربوط به استخوان ها، عضلات، تاندون ها، رباط ها و مفاصل را درمان کنند. در زیر تعدادی از مهم ترین بیماری هایی که توسط پزشکان ارتوپد تشخیص و درمان می شوند را معرفی می کنیم.

 رگ به رگ شدن مفصل

کشش و پارگی بیش از حد رباط ها را رگ به رگ شدن یا رگ به رگ شدن می گویند. رباط ها نوارهای بافتی هستند که دو استخوان را در یک مفصل به هم متصل می کنند. شایع ترین ناحیه برای پیچ خوردگی، پیچ خوردگی مچ پا است. در مورد رگ به رگ شدن مفاصل، علائمی مانند کبودی، درد در اطراف مفصل، تورم و محدودیت حرکت ممکن است رخ دهد.

کشش عضلات

هنگامی که یک عضله بیش از حد کشیده می شود یا پاره می شود، فرد دچار کشیدگی یا کشیدگی عضله می شود. مواردی مانند خستگی، استفاده بیش از حد از ماهیچه ها یا استفاده نادرست از عضلات باعث این مشکل می شود. هر ماهیچه ای در بدن ممکن است کشیده یا پاره شود. اما این عارضه معمولا در پشت، شانه، گردن و همسترینگ دیده می شود.

فشار وارد شده به عضله باعث درد می شود و حرکت آن گروه عضلانی را محدود می کند. اگر پیچ خوردگی خفیف تا متوسط ​​باشد، نیازی به مراجعه به متخصص نیست و می توان مشکل را در خانه با درمان های خانگی مانند کمپرس یخ، گرما یا داروهای ضد التهاب درمان کرد. اما گاهی اوقات به دلایلی مانند اعمال سنگین بدنی، کشش عضلانی بسیار قوی است و باید با متخصص ارتوپد مشورت کرد. کشیدگی عضلانی معمولاً با علائمی مانند شروع ناگهانی درد، محدودیت حرکت، کبودی، تورم، اسپاسم عضلانی، سفتی و ضعف همراه است.

 شکستگی استخوان

شکستگی استخوان می تواند از یک ترک نازک تا یک شکستگی بسیار شدید متغیر باشد. استخوان می تواند به صورت طولی، عرضی و یا در چندین مکان شکسته شود. معمولاً در تصادفات و صدمات شدید که فشار بیشتری بر استخوان وارد می کند، می شکند. در بیشتر موارد، شکستگی با درد شدید همراه است. گاهی اوقات حرکت درد را بدتر می کند. برخی از افراد ممکن است از درد غش کنند یا احساس سرگیجه کنند.

اگر تورم و کبودی همراه با درد شدید در ناحیه آسیب دیده مشاهده کردید، احتمالاً استخوان شکسته شده است و باید برای تشخیص و تصویربرداری دقیق به پزشک ارتوپد مراجعه کنید.

 دررفتگی

زمانی که انتهای استخوان از جای خود خارج شود به آن لوکساسیون می گویند. این وضعیت می تواند در نتیجه تصادف، سقوط یا ورزش های پرسرعت رخ دهد. دررفتگی بیشتر در استخوان های بزرگ رخ می دهد. در بزرگسالان، شایع ترین استخوانی که دچار چنین آسیبی می شود استخوان بازو است. استخوان اولنا در کودکان بیشتر آسیب می بیند. گاهی اوقات ممکن است استخوان های انگشتان به دلیل خم شدن و فشار ناگهانی دچار دررفتگی شوند.

در صورت جابجایی استخوان، نمی توانید استخوان را به طور موقت حرکت دهید و ناحیه آسیب دیده ممکن است تورم و درد شدید را تجربه کند. در چنین شرایطی باید فوراً به ارتوپد مراجعه کنید و سعی کنید مفصل حرکت نکند.

 بیماری های ستون فقرات

ستون فقرات از ۲۶ مهره تشکیل شده و باعث می شود به راحتی بایستیم یا خم شویم. برخی از مشکلات می تواند به ساختار ستون فقرات آسیب برساند یا باعث ایجاد مشکلاتی برای مهره ها و بافت های اطراف شود. عفونت های مختلف، آسیب های فیزیکی، تومورها یا تغییرات استخوانی با افزایش سن (مانند دیسک کمر) می توانند باعث اختلالات ستون فقرات شوند.

درد زمانی رخ می دهد که بیماری ستون فقرات به نخاع یا اعصاب فشار وارد کند. درمان بسته به نوع بیماری متفاوت است. گاهی یک ارتوپد مجبور است ستون فقرات را جراحی کند.

تغییر شکل ستون فقرات

ستون فقرات از بدن حمایت می کند و از نخاع در برابر آسیب محافظت می کند. اما گاهی به دلیل نادرست نشستن یا ماندن طولانی مدت در وضعیت نامناسب، منجر به تغییر شکل ستون فقرات می شود. این تغییر شکل ممکن است فقط علائم خارجی داشته باشد. اما در بسیاری از موارد، فرد علائمی مانند درد، ضعف، بی حسی، گزگز، از دست دادن عملکرد و مشکلات قلبی و ریوی را تجربه می کند.

برخی از انحناهای ستون فقرات را می توان از طریق فیزیوتراپی و ورزش اصلاح کرد. اما در برخی شرایط، ارتوپد تشخیص می دهد که ستون فقرات نیاز به جراحی دارد. برای مثال ایجاد قوز در وسط کمر که حتی در نوجوانان نیز قابل مشاهده است نیاز به جراحی دارد.

 بیماری عفونی استخوان و مفاصل

گاهی اوقات در شرایطی مانند ضربه یا جراحی، باکتری های بیماری زا می توانند وارد بدن شده و از طریق جریان خون به استخوان ها و مفاصل برسند. اگر عفونت استخوان و مفاصل درمان نشود، می تواند باعث بیماری مزمن شود. انواع مختلف باکتری ها می توانند این شرایط را ایجاد کنند. اصلی ترین آنها استافیلوکوکوس اورئوس، انتروباکتر و استرپتوکوک هستند.

 استئومیلیت

استئومیلیت نوعی عفونت استخوان و مفاصل است که از طریق خون از سایر قسمت های بدن مانند عفونت مجاری ادراری یا ذات الریه به استخوان می رسد. گاهی اوقات شرایطی مانند جراحی، تزریق در نزدیکی استخوان یا ایجاد شکستگی که پوست را شکافته می‌کند باعث استئومیلیت می‌شود. افرادی که دیابت و زخم پای دیابتی دارند بیشتر مستعد ابتلا به این بیماری هستند.

این بیماری به سرعت علائم خود را نشان می دهد که شامل درد، تب و سفتی می شود. گاهی اوقات ممکن است در نتیجه عفونت قبلی عود کند. برای درمان این بیماری، پزشک معمولا آنتی بیوتیک تجویز می کند.

 سرطان استخوان

تومور یا توده غیر طبیعی ممکن است در استخوان ایجاد شود. وقتی این توده بدخیم است و می تواند به قسمت های دیگر سرایت کند، فرد مبتلا به سرطان استخوان است. سرطانی که از استخوان ها شروع می شود نادر است. در بیشتر موارد، سرطان از اندام دیگری شروع می شود و به استخوان گسترش می یابد.

اگر علائمی مانند درد و تورم در استخوان، توده سفت و قابل لمس در استخوان های بلند، احساس خستگی و کاهش وزن دارید، باید برای تشخیص سرطان استخوان به پزشک ارتوپد مراجعه کنید.

 بیماری مادرزادی استخوان و مفاصل

برخی از بیماری های استخوان و مفاصل بلافاصله پس از تولد ایجاد می شوند. همه بیماری های مادرزادی ژنتیکی نیستند. برخی از آنها در اثر عواملی در دوران بارداری، زایمان یا پس از تولد ایجاد می شوند. دارویی به نام تالیدومید برای تسکین حالت تهوع صبحگاهی در دوران بارداری تجویز شد. اما تحقیقات نشان می دهد که این دارو باعث آسیب به سیستم اسکلتی در رحم می شود. این نوزادان دارای نقایص جدی مانند اندام کوتاه یا تغییر شکل یافته بودند.

 آرتروز

التهاب مفصل آرتریت نامیده می شود. این بیماری می تواند یک یا چند مفصل را درگیر کند. آرتریت بیش از ۱۰۰ نوع مختلف دارد که علائم و روش های درمانی متفاوتی دارند. شایع ترین انواع آن آرتریت روماتوئید، آرتریت پسوریاتیک و نقرس است. علائم آرتریت معمولاً با گذشت زمان ایجاد می شود و شدید می شود. اما گاهی اوقات ممکن است ناگهان شروع شود. این بیماری می تواند در سنین مختلف تاثیر بگذارد. آرتریت روماتوئید معمولاً در سنین ۳۰ تا ۶۰ سالگی رخ می دهد. استئوآرتریت در افراد بین ۵۰ تا ۶۰ سال شایع تر است. البته این بیماری در افراد دارای اضافه وزن نیز مشاهده شده است.

کمردرد

کمردرد به خودی خود یک بیماری نیست. اما این عارضه می تواند نشانه یک بیماری زمینه ای باشد. هنگامی که به متخصص کمردرد مراجعه می کنید، پزشک ممکن است تشخیص دهد که درد مربوط به رباط ها، عضلات، دیسک ها، دیسک های بین مهره ای، اعصاب یا مهره های پشت است. گاهی اوقات مشکل در اندام های مجاور مانند کلیه ها باعث کمردرد می شود.

معمولا برای درمان کمردرد از داروها یا پمادهای موضعی استفاده می شود. در ۹۰ درصد موارد این نوع درمان جواب می دهد. اما گاهی ارتوپد تشخیص می دهد که جراحی لازم است.

دیسک کمر

دیسک های کمر بین مهره ها قرار دارند و حرکت را تسهیل می کنند و به عنوان ضربه گیر عمل می کنند. اگر فتق دیسک نشت کند، به اعصاب فشار وارد می کند و باعث کمردرد می شود. فتق دیسک کمر معمولا بدون هیچ علامتی ایجاد می شود. این مشکل زمانی متوجه می شود که فرد چیز سنگینی را بلند می کند یا به دیسک ها فشار می آورد. این بیماری عمدتاً افراد ۳۵ تا ۵۰ ساله را مبتلا می کند.

زانو درد

شرایط مختلف می تواند باعث درد زانو شود. این عارضه می تواند هر فردی را در هر سنی درگیر کند. علت زانو درد می تواند آسیب رباط یا پارگی غضروف باشد. برخی از بیماری های زمینه ای مانند آرتریت، نقرس یا عفونت نیز باعث درد زانو می شوند. در بسیاری از موارد، درمان های خانگی و مراقبت از زانو می تواند به تسکین درد کمک کند. گاهی ممکن است پزشک ارتوپد استفاده از زانوبند و چندین جلسه فیزیوتراپی را تجویز کند. در برخی موارد تشخیص داده می شود که زانو نیاز به جراحی دارد.

آسیب تاندون

تاندون یک بافت فیبری است که استخوان را به ماهیچه متصل می کند. تاندون ها می توانند حدود ۵ برابر وزن بدن را تحمل کنند. اما در برخی شرایط، تاندون ها ممکن است پاره یا آسیب ببینند. برخی عوامل مانند تزریق استروئید به تاندون، گروه خونی O یا بیماری های خاص مانند نقرس و پرکاری پاراتیروئید، احتمال تاندونیت را افزایش می دهند.

پارگی تاندون بسیار نادر است. اما اگر این اتفاق بیفتد، لازم است بلافاصله برای درمان اقدام شود. زیرا این مشکل جدی است و باعث درد شدید و آسیب دائمی می شود. گاهی برای درمان این مشکل نیاز به جراحی است.

پوکی استخوان

پوکی استخوان باعث نازک و ضعیف شدن استخوان ها می شود. در نتیجه احتمال شکستگی های دردناک وجود دارد. عواملی مانند افزایش سن، تغییرات هورمونی و یائسگی، وزن کم، سیگار کشیدن و مصرف برخی داروها در شروع پوکی استخوان نقش دارند. کلسیم و ویتامین D معمولا برای درمان و پیشگیری از این مشکل تجویز می شوند و پزشک توصیه می کند ورزش را در برنامه خود بگنجانید. اگر پوکی استخوان شدید باشد، شرایط متفاوت است و داروهای مخصوص پوکی استخوان تجویز می شود.

نکته نهایی در مورد بهترین متخصص ارتوپدی جراح زانو در شهریار

در مورد جراحی، یافتن بهترین پزشک و جراح ارتوپد در تهران و شهریار با توجه به فاکتورهای پیشنهادی بسیار مهم است. متأسفانه بسیاری از افراد به دلیل کمبود بودجه یا تحقیقات ناکافی برای یافتن بهترین جراح ارتوپد آسیب های زیادی را متحمل می شوند، بنابراین جراح حتی نمی تواند بیماری را به درستی تشخیص دهد. هنگام انتخاب جراح، تجربه، تخصص، دانش فنی، گواهینامه های بین المللی و بررسی های بیمار را در نظر بگیرید.

 

مقالات پیشنهادی

بیمارستان مجازی 

بهترین فوق تخصص روماتولوژی در شهریار

بهترین متخصص طب اورژانس در شهریار

هنوز امتیازی ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب
مقالات مرتبط
هیچ داده ای یافت نشد